Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2020

На Закарпатті правоохоронці затримали податківця при отриманні 2 тис дол США неправомірної вигоди (ФОТО)

    

За процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області та оперативного супроводу ВБКОЗ УСБУ в Закарпатській області слідчими ТУ ДБР у м. Львові затримано завідувача сектору запобігання корупції головного управління державної податкової служби в Закарпатській області при отриманні неправомірної вигоди.

Згідно оперативних матеріалів, посадовець вимагав 2 тис дол США за сприяння у не притягненні суб'єкта господарювання до адміністративної відповідальності через відображені недостовірні дані у звітній документації за минулий рік.

Загалом, задокументовано два факти отримання податківцем хабаря. Спочатку, під фіксацію правоохоронців, він отримав 1 тис дол США, уже сьогодні, при отриманні чергового траншу у розмірі 1 тис дол США його було затримано.

Наразі у рамках кримінального провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч.3 ст.368 КК України тривають першочергові слідчі дії. Проводяться обшуки за місцем роботи і проживання фігуранта.

Грошові кошти вилучено. Посадовця затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Вирішується питання про повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 Пресслужба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 1917