Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.10.2020

У Закарпатській обласній прокуратурі провели нараду щодо стану протидії злочинності та порушенням прав людини в місцях несвободи

   

У Закарпатській обласній прокуратурі обговорили стан протидії та запобігання злочинності, системним порушенням вимог режиму та прав людини в ДУ «Закарпатська установа виконання покарань № 9» та ізоляторах тимчасового тримання ГУНП в Закарпатській області.

Нараду провели спільно з керівництвом УСБУ в Закарпатській області, ГУНП в Закарпатській області, Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, ДУ «Закарпатська установа виконання покарань № 9», представниками регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Закарпатській області та Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії.

Під час обговорення було зазначено, що адміністрація Установи загалом забезпечує дотримання конституційних прав ув’язнених та засуджених, не допускає застосування до них катувань, жорстокого поводження чи покарання, а також вчинення ними масових заворушень, втеч з-під варти тощо.

Однак є проблема надходження на режимну територію «Закарпатської УВП № 9» заборонених предметів та речовин. Зважаючи на це, одним із першочергових завдань є встановлення шляхів їх потрапляння, а також викриття посадових осіб, причетних до цього. Обласна прокуратура систематично акцентує увагу адміністрації Установи на вказаній проблемі та необхідності посилення оперативної роботи. Як результат – цьогоріч виявлено 2 посадовців, причетних до таких дій.

Водночас наголошено на необхідності покращення умов тримання в’язнів як в УВП, так і в окремих ізоляторах тимчасового тримання ГУНП області.

За результатами спільної наради учасники визначили план першочергових дій на вказаному напрямі та домовилися про подальшу зустріч, на якій обговорять результати їх виконання.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 618