Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2020

У прокуратурі відбулася зустріч із представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні

   

В Закарпатській обласній прокуратурі відбулася зустріч із представниками Івано-Франківського відділення Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні – керівником Девідом Піґе та спостерігачем Денешем Декань.

Участь у заході взяли керівник обласної прокуратури Дмитро Казак, його перший заступник Іван Косей, прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та Державної прикордонної служби Денис Гіряк та начальниця відділу міжнародно-правового співробітництва Олеся Палінчак.

У ході діалогу обговорили ситуацію, яка склалася довкола угорської нацменшини, що проживає на території області. Дмитро Казак запевнив представників СММ ОБСЄ в неупередженості правоохоронців і відповідності їх дій кримінальному процесуальному законодавству.

Міжнародні гості озвучили думку, що Закарпаття – той регіон, де нацменшини співіснують гармонійно, а ситуація, яка склалася, - виняток, а не закономірність. Прокурори в межах компетенції дали обґрунтовані відповіді на уточнюючі питання, якими цікавилися представники моніторингової місії, та висловили відкритість до подальшого діалогу й партнерства.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1587