Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2021

Судитимуть учасників злочинного угруповання, що вимагали до $47 000 у підприємців області

   

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох членів злочинного угруповання, які займалися вимаганням коштів від підприємців.

Завершено досудове розслідування, в ході якого встановлено, що обвинувачені вимагали грошові кошти в розмірі від $200 до $47 000 США. За вказані суми обіцяли не перешкоджати діяльності підприємців, а в разі відмови платити – залякували та погрожували потерпілим. Отримані гроші розподіляли між собою, а частина йшла на забезпечення злочинного угруповання.

Під час санкціонованих обшуків в обвинувачених було знайдено та вилучено чорнові записи по збору грошових коштів, гроші в іноземній валюті, вогнепальну зброю та набої до неї, кастети та кийки.

За процесуального керівництва обласних прокурорів спільно зі співробітниками УСР в Закарпатській області, СУ ГУНП в Закарпатській області, за підтримки бійців спецпідрозділів управління КОРД ГУНП в Закарпатській області та ТОР УПП в Закарпатській області фігурантів кримінального провадження затримали.

Так, у червні 2020 року «на гарячому» спіймали виконавців. Уже в серпні правоохоронці блокували діяльність основного фігуранта справи – 40-річного жителя Ужгорода – під час вимагання та отримання $47 000 США. Його підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 189, ч. 1 ст. 263 КК України. Дії інших фігурантів кваліфіковано за ч. 4 ст. 189 КК України.

Обвинувальний акт скеровано до Тячівського районного суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1065