Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2021

За клопотанням прокуратури на 40 тисяч пачок безакцизних сигарет накладено арешт

   

За клопотанням Закарпатської обласної прокуратури накладено арешт на ймовірно фальсифіковані тютюнові вироби, які виявили в рамках досудового розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне зберігання та транспортування з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів).

Наприкінці березня прокурори спільно зі співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Закарпатській області та Управління СБУ в Закарпатській області на трасі «Мукачево-Рогатин» зупинили транспортний засіб із підакцизними товарами. В автомобілі під час огляду виявили 40 тисяч пачок сигарет без марок акцизного податку орієнтовною вартістю 2 млн грн, однак із наліпками, що вони призначені для безмитної торгівлі. Не виключено, що в подальшому цей товар могли збувати до країн ЄС.

Ухвалою слідчого судді накладено арешт на тютюнові вироби, транспортний засіб та документи. Загальна вартість вказаного майна оцінена у 2,3 млн грн. Слідство у кримінальному провадженні продовжується, встановлюються особи, що можуть бути причетними до протиправної діяльності.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1621