Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2021

Вимагача з кримінальним минулим взято під варту

Сьогодні, за принципової позиції прокурорів Закарпатської обласної прокуратури, судом задоволено клопотання і обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці без можливості внесення застави «кримінальному авторитету», який займався вимаганням грошових коштів у директора одного з приватних підприємств (ст. 189 Кримінального кодексу України).

Як вже повідомлялось, за матеріалами співробітників управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області, слідчими обласного управління поліції за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, зловмиснику повідомлено про підозру у вимаганні 1200 євро та 1000 доларів США неіснуючого боргу від підприємця Хустщини.

Згідно з інформацією слідства, чоловік, який є іноземцем, неодноразово судимим на території України, зокрема за вчинення умисного вбивства та розбою, вимагаючи у потерпілого гроші, здійснював на нього психологічний тиск, погрожуючи фізичною розправою.

Наразі досудове розслідування, процесуальне керівництво в якому забезпечують прокурори обласної прокуратури, триває.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається не винуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1392