Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2021

Неправомірна приватизація земель водного фонду шляхом підробки документів – на Хустщині двоє земельних інженерів постануть перед судом

   

Прокурором Хустської окружної прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо інженера-землевпорядника та інженера- геодезиста однієї із землевпорядних організацій району за фактом підроблення документів за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 358 КК України).

Під час досудового розслідування встановлено, що обвинувачені, порушуючи вимоги Земельного кодексу України, Закону України «Про землеустрій», статуту підприємства та посадові інструкції, підписали та видали завідомо підроблені офіційні документи. Таким чином вони надали право на відведення у власність земельних ділянок, які належать до земель водного фонду та не підлягають приватизації.

Слідство у вказаному провадженні завершено, обвинувальний акт для подальшого розгляду скеровано до Хустського районного суду. Водночас органом досудового розслідування перевіряється причетність до вчинення вказаного кримінального правопорушення службових осіб органів Держгеокадастру у Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1579