Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2022

6 років ув’язнення – вирок жителеві Хустщини за ножове поранення знайомого і хуліганство

  

За публічного обвинувачення Міжгірського відділу Хустської окружної прокуратури до 6 років ув’язнення засуджено молодика з Міжгір’я за нанесення тяжких тілесних ушкоджень знайомому (ч. 1 ст. 121 КК України) та хуліганство (ч. 3 ст. 296 КК України).

Випадок, про який йдеться, трапився у лютому 2020 року. Між обвинуваченим і потерпілим виник раптовий конфлікт під час відпочинку в кафе у Міжгір’ї. Тоді чоловік взяв із барної стійки кухонний ніж і наніс своєму опоненту удар в живіт, спричинивши тяжкі тілесні ушкодження. Цьому передували погрози та хуліганська поведінка, зокрема й щодо місцевого жителя, який намагався припинити конфлікт між чоловіками. 

При визначенні покарання суд взяв до уваги доводи прокуратури, а також те, що громадянин раніше притягався до кримінальної відповідальності за крадіжки чужого майна. А наразі на розгляді апеляційного суду щодо нього перебувають провадження щодо фактів крадіжок і хуліганства. На період слідства особу тримали під вартою, цей запобіжний захід щодо нього діятиме і до вступу вироку в законну силу.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1700