Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2024

Службова недбалість під час ремонту лікарні в Перечині, що обійшлась у понад 300 тис. грн: інженеру з технагляду повідомили про підозру

   

За процесуального керівництва Перечинського відділу Ужгородської окружної прокуратури інженеру з технічного нагляду повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Відомо, що підозрюваний здійснював технагляд при проведенні капітального ремонту системи опалення та часткової заміни вікон в одному з корпусів лікарні в м. Перечин. Збитки від неправомірних дій склали 327 тис. грн.

За даними слідства, фігурант недбало поставився до виконання своїх обов’язків і прийняв будівельні роботи всупереч наявним порушенням та відхиленням від проєктно-кошторисної документації.

До прикладу, вже під час розслідування було виявлено, що при прокладанні трубопроводів необхідні конструкції не були закріплені належним чином. Через це вони є непридатними до експлуатації та не відповідають вимогам безпеки. Крім того, обсяги та вартість ще ряду виконаних робіт різнилися від того, що було заплановано.

У кримінальному провадженні триває досудове розслідування, яке здійснюють слідчі відділення поліції №1 Ужгородського РУП за оперативного супроводу обласного Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ.

Водночас у Великоберезнянському районному суді триває розгляд провадження щодо підрядника, який здійснював будівельні роботи на об’єкті. Його обвинувачують у заволодінні коштами у великих розмірах під час воєнного стану, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом та підробленні офіційних документів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 22