Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2022

12 років позбавлення волі – вирок закарпатцеві за держзраду та сприяння у посяганні на територіальну цілісність України

   

Закарпатська обласна прокуратура довела у суді вину 38-річного громадянина у сприянні посяганню на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України), а також у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). За результатом спеціального судового провадження чоловіка засуджено до 12 років позбавлення волі.

Встановлено, що обвинувачений, перебуваючи у Москві, погодився надавати громадянину РФ допомогу у проведенні підривної діяльності проти України. На виконання ворожого завдання він підшукав кількох закарпатців, котрі мали організувати у Хусті акцію протесту проти діючої на той час влади. Крім того, чоловік організував зустріч замовника та виконавця, де останній надав чітку інструкцію проведення мітингу. Він мав пройти під гаслами про «надання Закарпаттю автономії» та «створення самоврядної Республіки Підкарпатська Русь».

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Закарпатській області. Наразі вступ вироку в законну силу очікується.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1538