Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2022

На Закарпатті чоловіка засуджено за публічні заклики до створення автономії на території області

   

За підтримання публічного обвинувачення прокурором Закарпатської обласної прокуратури в ході спеціального судового розгляду уродженця Хустщини засуджено до 7 років позбавлення волі. Його обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що поєднано із розпалюванням національної ворожнечі (ч. 2 ст. 110 КК України).

Прокурор у судовому засіданні довела, що закарпатець, перебуваючи за межами України, через соцмережі розповсюджував своє інтерв’ю для російського ЗМІ. У ньому чоловік поширював заклики, спрямовані на відокремлення області від території України та здобуття Закарпаттям автономії. Також обвинувачений поширював публікації, в яких наголошував на необхідності будувати власну «Подкарпатську Русь», висловлював зневагу до України та українців, а також публікував статті про те, що «русини восстали против бандеровцев».

На території України чоловік наразі перебуває у розшуку. Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1242