Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.06.2022

Мешканку Чопа, яку підозрюють у незаконному переправленні «ухилянтів» через кордон, взято під варту із заставою

   

За доводами прокурора Ужгородської окружної прокуратури мешканку Чопа взято під варту із заставою у розмірі 198 тис. грн. Жінку підозрюють в організації незаконного переправлення через держкордон чоловіків, які підлягають мобілізації, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Як встановило слідство, підозрювана за 12 тисяч доларів США погодилася сприяти у протиправному виїзді за кордон військовозобов’язаного. Для цього за сплату половини суми мала надати чоловіку довідку про непридатність до військової служби, яка надає право виїзду за межі України. Іншу частину він мав сплатити після успішного перетину кордону.

Так, 17 червня, саме під час одержання 6000 доларів США особу затримали правоохоронці. Сталося це неподалік КПП «Тиса», на околицях с. Соломоново.

Триває досудове розслідування, яке здійснюють слідчі ВП № 1 Ужгородського райуправління поліції за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області та відділу міграційної поліції ГУНП Закарпаття.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 993