Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2022

За вимагання та одержання 1000 євро хабаря судитимуть особу з числа керівництва Закарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції НААН

   

Прокурором Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт щодо особи з числа керівництва Закарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції НААН за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, до службовиці звернувся місцевий підприємець з метою отримання земельної ділянки в користування. Окрім необхідності офіційно сплатити кошти за умовами договору, обвинувачена вимагала надати їй ще 1000 євро неправомірної вигоди. За цю суму вона мала забезпечити безперешкодне підписання відповідних документів. Наприкінці травня правоохоронці викрили жінку «на гарячому» – саме під час отримання грошей.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУНП в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1077