Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2022

Ремонт дороги зі збитками у понад 1 млн грн – на Перечинщині судитимуть очільницю підрядного товариства та інженера з технагляду

   

Прокурор Перечинського відділу Ужгородської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальні акти стосовно директора підрядного товариства за фактом привласнення майна в особливо великих розмірах і службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України) та щодо інженера з технічного нагляду за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, при капітальному ремонті дороги у с. Зарічево на Перечинщині очільниця підрядного товариства незаконно привласнила кошти з місцевого бюджету. Не здійснивши усі необхідні роботи, обвинувачена склала та підписала будівельну документацію із неправдивими даними щодо обсягів виконаного. Фальсифіковані акти в подальшому підписав і завірив інженер із технічного нагляду. Таким чином громаді вказаними протиправними діями завдано понад 1 млн грн збитків. Загальна ж вартість робіт за проєктом становила понад 3,5 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі відділення ВП № 1 Ужгородського райуправління поліції за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1409