Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2022

Іноземцеві повідомлено про підозру у розпалюванні національної ворожнечі через провокативні висловлювання у соцмережі

   

За процесуального керівництва Мукачівської окружної прокуратури іноземцеві, що останнім часом проживав у Мукачеві, повідомлено про підозру у вчиненні умисних дій, спрямованих на розпалювання національної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності громадян (ч. 1 ст. 161 КК України).

За даними слідства, чоловік зі свого профілю у соціальній мережі публічно поширював відео, спрямоване на дискредитацію української влади, Збройних Сил України та патріотично налаштованих українців зокрема. Підтвердженням цьому є висновок проведеної судової лінгвістичної експертизи. У ньому вказано, що підозрюваний негативно висловлювався щодо громадян України, переконував, що українська влада вчиняє злочинні дії проти мирного населення східних областей країни, висміював обороноздатність держави тощо.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Мукачівське райуправління поліції за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1626