Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.08.2022

$6000 за незаконний перетин кордону військовозобов’язаними – на Ужгородщині судитимуть трьох осіб

   

Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо групи з трьох осіб за фактом організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, закарпатці налагодили схему протиправного перетину кордону особами, що підлягали призову на військову службу. Один із обвинувачених – житель Солотвина – займався пошуком «клієнтів». Так, чоловік домовився про переправлення двох осіб до Угорщини поза офіційними пунктами пропуску через річку Тиса. У с. Соловка на Ужгородщині, куди відвезли «ухилянтів», вони вичікували слушного часу для перетину держрубежу. Сприяли їм у цьому двоє інших обвинувачених, які є місцевими жителями. Вартість таких послуг становила 6000 доларів США з двох чоловіків.

Протиправну діяльність групи осіб правоохоронці припинили на початку червня. Тоді ж чоловікам обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Досудове розслідування здійснювало Ужгородське районне управління поліції за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1188