Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.08.2022

Правоохоронці Закарпаття викрили в Ужгороді роботу підпільного цеху з виготовлення фальсифікованої алкогольної продукції

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури на території Ужгорода викрито функціонування підпільного цеху з виготовлення ймовірно фальсифікованих підакцизних товарів. Вказаний факт розслідується у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України. Йдеться про придбання та зберігання з метою використання при продажі товарів марок акцизного податку, а також придбання, зберігання і транспортування з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів.

Днями проведено ряд санкціонованих обшуків помешкань та оглядів транспортних засобів місцевих жителів. Там виявлено та вилучено понад вісім сотень пляшок алкогольної продукції з акцизними марками, що містять ознаки підробки, упаковки таких марок, близько 400 л рідини з різким запахом спирту, порожню скляну тару з-під горілки та коньяку з етикетками відомих брендів, різноманітне обладнання для виготовлення фальсифікату, а також грошові кошти та чорнові записи. За попередніми підрахунками, вартість виявленої алкогольної продукції становить понад 100 тис. грн.

На вилучене майно частково накладено арешт. Очікується розгляд клопотання щодо арешту алкогольної продукції та транспортних засобів. Подальше досудове розслідування здійснює ГУ Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1399