Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2022

Директора лісомисливського господарства на Рахівщині судитимуть за розтрату майже пів мільйона гривень

   

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо директора одного з лісомисливських господарств Рахівщини за кількома фактами розтрати чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, зокрема у великих розмірах (ч.ч. 3, 4 ст. 191 КК України).

Слідством встановлено, що держпідприємство протягом кількох років безпідставно виплатило матеріальну допомогу понад сотні працівникам. Для цього обвинувачений, усупереч законодавству та нормативним актам самого підприємства, проставляв відповідні резолюції на заявах працівників. Крім того, встановлено і факти безпідставної реалізації паливної деревини громадянам за заниженими цінами. Загальна сума збитків підприємству від незаконних дій директора склала 478 тис. грн.

Досудове розслідування здійснював Шостий слідчий відділ (з дислокацією в м. Ужгороді) ТУ ДБР за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1136