Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2022

На Закарпатті судитимуть трьох членів ОЗГ, що за грошову винагороду незаконно переправляли військовозобов’язаних за кордон

   

Закарпатська обласна прокуратура спільно з Великоберезнянським відділом Ужгородської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо трьох членів організованої злочинної групи за фактом незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

У ході слідства встановлено, що організував протиправну діяльність 47-річний мешканець Ужгородщини за сприяння ще двох осіб – мешканців Закарпаття та Харківщини. Харків’янин займався пошуком клієнтів, далі ж обвинувачені знаходили для них місця тимчасового розміщення та перевозили до прикордонних територій, надаючи вказівки щодо подальшого руху в бік Словаччини поза офіційними пунктами пропуску.

Вартість таких послуг становила від 4500 доларів США з особи. За період з березня по квітень задокументовано три спроби організації чоловіками незаконного перетину кордону, за що вони одержали грошову винагороду на загальну суму 20 500 доларів США. У кожному з цим випадків військовозобов’язаним чоловікам так і не вдалося покинути межі держави, так як їх вчасно виявляли правоохоронці.

Завершено досудове розслідування, яке здійснювали слідчі Ужгородського райуправління поліції за оперативного супроводу відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області та співробітників оперативно-розшукового підрозділу Чопського прикордонного загону. Наразі обвинувальний акт скеровано до Великоберезнянського районного суду для розгляду по суті.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 984