Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2022

На Закарпатті колишнього майстра лісу судитимуть за допущені незаконні рубки

   

Спеціалізована екологічна прокуратура Закарпатської обласної прокуратури скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишнього майстра лісу держпідприємства «Свалявське ЛГ» за фактом неналежного виконання службових обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Встановлено, що через несумлінне ставлення обвинуваченого до своїх службових обов’язків на території лісництва були допущені незаконні рубки, збитки від яких склали 408 тис. грн. При цьому працівник лісоохорони не вжив жодних заходів для їх попередження чи виявлення лісопорушників, не доповів керівнику про факти рубки дерев буку та ясена у ввіреному йому обході та не складав протоколів про це.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Шостого слідчого відділу (з дислокацією в м. Ужгороді) ТУ ДБР. Обвинувальний акт для подальшого розгляду скеровано в Свалявський районний суд.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1057