Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2022

На Закарпатті через службову недбалість з комунальної власності вибули землі вартістю більше 5 млн грн – держреєстратору повідомили про підозру

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури державному кадастровому реєстратору одного з відділів ГУ Держгеокадастру у Закарпатській області повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, внаслідок недбалості службової особи з комунальної власності вибули три земельні ділянки у смт. Буштино, що на Тячівщині. Їх загальна площа склала 2,4 га, а вартість – більше 5 млн грн. Наразі на них накладено арешт.

Встановлено, що надана підозрюваній технічна документація із землеустрою не відповідала законодавству. До того ж, були наявні й інші підстави для відмови у внесенні відомостей до Державного земельного кадастру та проведенні процедури реєстрації. Попри це, держреєстратор не здійснила перевірку отриманих документів належним чином і, як наслідок, допустила вибуття земель селищної ради у власність третіх осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1352