Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.10.2022

Службові злочини, що призвели до неправомірного заволодіння землею – у Хустському районі судитимуть колишнього голову сільської ради

   

Міжгірський відділ Хустської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо колишнього сільського голови одного з населених пунктів району за фактами зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та службового підроблення (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що внаслідок неправомірних дій обвинуваченого у приватну власність було передано земельну ділянку вартістю понад 1 млн грн. Так як вона знаходилася за межами населеного пункту, сільська рада не в праві була розпоряджатися нею на той момент. Попри це, очільник органу склав та видав ряд офіційних документів із внесеними до них неправдивими відомостями. З їх використанням громадянка отримала змогу безоплатно набути у власність згадану земельну ділянку. Наразі на неї накладено арешт.

Досудове розслідування здійснювали співробітники відділення поліції № 2 Хустського районного управління поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1227