Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2022

Кинув гранату на подвір’я знайомого в Мукачеві – підозрюваному обрано запобіжний захід

   

За клопотанням слідчого, погодженим прокурором Мукачівської окружної прокуратури, взято під варту мешканця Берегова, якого підозрюють у незаконному поводженні з боєприпасами та вчиненні замаху на умисне вбивство (ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 15 п. 5 ч. 2 ст. 115 КК України). Водночас слідчим суддею визначено йому заставу у розмірі 260 тис. грн.

Слідством встановлено, що чоловік незаконно придбав і зберігав у себе вдома ручну гранату. Близько опівночі 1 листопада, підозрюваний кинув її на територію подвір’я свого знайомого в Мукачеві. Останній саме перебував поблизу вхідних дверей будинку та не отримав осколкових поранень. Вибухом було частково пошкоджено автомобіль «BMW», припаркований у дворі.

Закарпатець одразу ж покинув місце злочину, однак згодом правоохоронці за силової підтримки спецпризначенців «КОРДу» встановили його місцеперебування та затримали. У помешканні фігуранта провели обшук, виявивши готівкові кошти в іноземній валюті, предмети, схожі на боєприпаси та ручні осколкові гранати, які скерували для відповідного дослідження, а також комуністичну символіку.

Досудове розслідування, яке здійснюють слідчі Мукачівського райуправління поліції, триває. Процесуальне керівництво здійснює Мукачівська окружна прокуратура.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1010