Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.12.2022

Незаконно заволодів автомобілем і встиг виїхати за межі району – у Тячеві підозрюваного чоловіка взяли під варту

   

За доводами прокурора Тячівської окружної прокуратури мешканцеві Берегівщини суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Водночас суд визначив йому заставу у розмірі майже 100 тис. грн. Чоловіка підозрюють у незаконному заволодінні транспортним засобом (ч. 2 ст. 289 КК України).

Встановлено, що підозрюваний наприкінці минулого тижня проник до салону автомобіля «Volkswagen Golf» та, скориставшись наявністю ключа в замку, покинув населений пункт. Чоловік встиг проїхати близько 30 км з Тячева до Хуста, де його зупинили й затримали правоохоронці.

У жовтні цього ж року особу вже затримували «на гарячому» при незаконному заволодінні транспортом, однак тоді Виноградівський районний суд відмовив у обранні фігуранту запобіжного заходу. Раніше мешканець Закарпаття був засуджений за крадіжку, а ще одне кримінальне провадження, в якому його обвинувачують у викраденні майна, перебуває на розгляді суду у Виноградові.

Триває слідство, процесуальне керівництво в якому здійснює Тячівська окружна прокуратура.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 590