Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2023

Намагався «відкупитися» за керування авто у стані сп’яніння – на Мукачівщині судитимуть місцевого жителя

   

Прокурор Мукачівської окружної прокуратури затвердив і скерував до суду обвинувальний акт щодо мешканця району за фактом надання неправомірної вигоди поліцейському (ч. 1 ст. 369 КК України).

У жовтні 2022 року чоловіка зупинили співробітники патрульної поліції через порушення правил дорожнього руху. При цьому у водія були наявні ознаки керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Усвідомлюючи, що вказаний факт виявлено під час дії в державі воєнного стану та він є підставою для складання протоколу за ч. 1 ст. 130 КУпАП, закарпатець спробував «відкупитися» від співробітників поліції.

Так, задокументовано як чоловік пропонував і надав правоохоронцям неправомірну вигоду у розмірі 100 доларів США, поклавши кошти на сидіння службового авто. При цьому обвинувачений не зважав на висловлені йому попередження щодо кримінальної відповідальності за такі дії.

Як наслідок, на чоловіка таки склали адмінпротокол. Крім цього, за вказаний злочин йому може загрожувати штраф, обмеження чи позбавлення волі на строк від 2 до 4 років. Обвинувальний акт скеровано до Мукачівського міськрайонного суду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1035