Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2023

Двоє жителів Тячівщини намагалися за грошову винагороду переправити військовозобов’язаного до Румунії, а опинилися на лаві підсудних

   

Тячівська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох мешканців району за фактом організації незаконного переміщення військовозобов’язаного через державний кордон, що вчинено з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

У ході досудового розслідування з’ясовано, що двоє чоловіків, постійно проживаючи на території Тячівського району та знаючи територію населених пунктів поблизу кордону, намагалися незаконно переправити військовозобов’язаного до Румунії. У смт. Солотвино останнього зустрів один із обвинувачених і відвіз до місця зустрічі з іншим обвинуваченим – «провідником». Той мав супроводжувати громадянина лісистою територією безпосередньо до лінії кордону. За такі послуги «ухилянт» встиг сплатити 1300 доларів США.

Спроба переправлення виявилася невдалою – правоохоронці викрили осіб «на гарячому». Двох організаторів затримали 8 жовтня 2022 року. Опісля слідчим суддею їм було обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внести заставу.

Наразі досудове розслідування щодо двох закарпатців завершено, його здійснювали слідчі Тячівського райвідділу поліції із залученням Закарпатського управління ДВБ НПУ. Далі провадження розглядатиме Тячівський районний суд.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1082