Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2023

Обіцяв військовозобов’язаним незаконно переправити їх до Угорщини: на Закарпатті викрито місцевого жителя

   

За процесуального керівництва Великоберезнянського відділу Ужгородської окружної прокуратури мукачівця викрито на незаконному переправленні осіб через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

У рамках кримінального провадження задокументовано чергову спробу у протиправний спосіб переправити до ЄС військовозобов’язаних чоловіків. Встановлено, що в обов’язки підозрюваного входило перевезення «клієнтів» з Ужгорода до смт. Вилок на Берегівщині та їх подальший супровід. Лісистою територією двоє чоловіків мали прямувати до Угорщини. Незважаючи на складні погодні умови, дістатися сусідньої держави вони планували вплав.

Закарпатця затримали сьогодні вранці, саме під час одержання частини оплати за послугу з незаконного переправлення – 1000 доларів США. Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Викриття правопорушення здійснено спільно зі слідчими поліції Ужгородщини, оперативними співробітниками Чопського прикордонного загону та відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області.

Водночас правоохоронці працюють над встановленням особи безпосереднього організатора злочину. За попередніми даними, два місяці тому, на початку грудня, за його сприяння двоє жителів Великого Березного теж намагалися таким чином незаконно переправити групу військовозобов’язаних за кордон. Цю спробу було оперативно припинено прокурорами спільно з іншими правоохоронними органами. Тоді ж чоловікам повідомили про підозру та взяли під варту з правом на заставу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 887