Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2023

Перевищення службових повноважень, що призвело до масштабної незаконної рубки зі збитками у понад 157 млн грн – підозрюють очільницю підрозділу Ужанського НПП

   

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури очільниці одного з підрозділів Ужанського національного природного парку повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 365 КК України).

За даними слідства, з дозволу підозрюваної протягом осінньо-зимового періоду 2021 року та весняно-літнього періоду 2022 року на території Ужанського НПП було здійснено масштабну порубку майже двох тисяч дерев. При цьому особа, будучи посадовицею державної охорони природно-заповідного фонду України, тобто правоохоронного органу, мала забезпечити збереження унікальних природних комплексів Карпат, розташованих на території нацпарку.

Завдана від протиправних дій шкода державним інтересам склала понад 157 млн грн. Її розрахунок здійснено Державною екологічною інспекцією в Закарпатській області та підтверджено висновками інженерно-екологічної експертизи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Шостого слідчого відділу (з дислокацією у м. Ужгороді) ТУ ДБР за оперативного супроводу Закарпатського управління ДВБ НПУ та із залученням спецпідрозділу КОРД.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1356