Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2023

За фактом службової недбалості, через яку землі лісфонду вибули з власності держави, судитимуть ексначальника управління Держземагентства на Хустщині

   

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишнього начальника управління Держземагентства у Хустському районі за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За інформацією слідства, протиправні дії обвинуваченого призвели до вилучення земель лісового фонду із власності держави. Чоловік допустив службову недбалість при погодженні проєкту землеустрою щодо відведення розташованих у с. Шаян земель у власність громадянина для ведення особистого селянського господарства. При цьому не врахував той факт, що ділянка частково накладається на землі Хустського державного лісогосподарського підприємства, а її вилучення є незаконним. Таким чином державним інтересам було завдано збитки у розмірі близько 189 тис. грн.

Згадана земельна ділянка наразі знаходиться під арештом. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП в Закарпатській області за оперативного супроводу Закарпатського управління ДВБ НПУ. Подальший розгляд провадження здійснюватиме Хустський районний суд.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 823