Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2023

Продавали фальсифіковану каву, марковану під продукцію відомого італійського виробника – на Закарпатті підозрюють трьох осіб

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури трьом особам повідомлено про підозру у незаконному використанні знаків для товарів, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 229 КК України).

Слідством встановлено, що підприємець із Мукачівщини спільно зі своєю дружиною та матір’ю займалися розповсюдженням фальсифікованої кавової продукції під виглядом товарів відомого італійського бренду. Продаж здійснювали оптовими та роздрібними партіями через інтернет-майданчики та на одному з ринків Мукачева. При цьому жодних договорів та ліцензій на використання торговельної марки закарпатці не мали.

Наприкінці серпня 2022 року правоохоронці провели ряд обшуків у помешканнях осіб, за місцями здійснення торговельної діяльності, а також у складських приміщеннях, якими вони користуються. Вилучили кілька тисяч пачок кави в зернах загальною вагою понад 5 тонн. Компанія-виробник підтвердила, що уся продукція, маркована під їх бренд, є підробленою. Таким чином дії підозрюваних завдали їй матеріальні збитки на суму майже 3,5 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Територіальне управління БЕБ у Закарпатський області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1199