Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2023

На Ужгородщині двох підозрюваних у переправленні військовозобов’язаних до Словаччини за $3000 взяли під варту з заставою

   

За доводами прокурора Ужгородської окружної прокуратури двом чоловікам обрано запобіжні заходи за підозрою у незаконному переправленні кількох осіб через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). Їх взято під вартою з можливістю внести заставу: 80 520 грн та 107 360 грн відповідно.

Нагадаємо, на початку тижня чоловіків затримали при спробі незаконно переправити двох військовозобов’язаних до Словаччини в обхід пунктів пропуску. Від «клієнтів» вони мали одержати 3000 доларів США. Двох підозрюваних – жителів Ужгородщини – викрили на околицях обласного центру. Один із переправників намагався втекти від правоохоронців, навіть стрибнув у водойму та певний час переховувався там.

Наразі у провадженні триває слідство, яке за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури здійснює відділ поліції № 1 Ужгородського райуправління поліції. Оперативний супровід забезпечують відділ міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області та Чопський прикордонний загін.

У разі доведення вини особам може загрожувати ув’язнення строком від 7 до 9 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 692