Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2023

Жителя Ужгородщини судитимуть за вимагання надуманого боргу

   

Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно мешканця району за фактом вимагання грошових коштів, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 КК України).

Під час розслідування злочину правоохоронці встановили, що чоловік займався вимаганням надуманого боргу у потерпілого. Він неодноразово заявляв останньому, що той повинен сплатити йому 300 доларів США за нібито неналежний ремонт автомобіля. При цьому задокументовано, що підозрюваний вдавався до словесних погроз і побиття закарпатця, аби змусити віддати грошові кошти.

Зловмисника затримали в березні, саме при одержанні грошей, для чого він залучив посередника. Досудове розслідування здійснювали слідчі Ужгородського райуправління поліції за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Обвинувачений наразі перебуває під вартою без можливості внести заставу. Подальший розгляд провадження здійснюватиме Ужгородський міськрайонний суд.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 842