Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2012

Прокуратура Мукачівщини попередила незаконну передачу землі площею 2,36 га

Одним із пріоритетних напрямків діяльності органів прокуратури області є правозахисна діяльність у сфері нагляду за додержанням вимог земельного законодавства України.

       Так, протягом 2012 року прокурором району принесено 36 протестів у сфері земельних відносин, з яких 8 розглянуто та задоволено.Попереджено незаконну передачу земельних ділянок загальною площею 2,36 га.
      До Мукачівського міськрайонного суду пред’явлено позовну заяву в інтересах особи щодо скасування державного акту на право власності на земельну ділянку, позовну заяву в інтересах держави щодо повернення самовільно зайнятої земельної ділянки та стягнення збитків в розмірі 8 тис. грн. завданих самовільним зайняттям земельної ділянки.
       До господарського суду Закарпатської області та Мукачівського міськрайонного суду пред’явлено 6 позовних заяв в інтересах держави про скасування договорів про встановлення земельних сервітутів на земельних ділянках.
        У 2012 році задоволено одну позовну заяву, що була пред’явлена до Мукачівського міськрайонного суду на протязі 2011 року, про повернення самовільно зайнятої земельної ділянки, задоволено апеляційну скаргу подану до Львівського апеляційного адміністративного суду про скасування рішення сесії сільської ради.
       Крім того, прокурором району, у березні 2012 року внесено 3 подання про усунення порушень вимог Земельного та Податкового кодексів України, причин та умов що їм сприяють з вимогою сплати заборгованості з плати за землю та орендної плати на загальну суму 1277880 грн.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 76648