Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2012

За втручання прокуратури 30 дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування виплачено понад 47 тисяч гривень

Захист прав дітей, передусім дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, постійно перебуває у полі зору органів прокуратури Закарпатської області і є пріоритетом правозахисної діяльності.

За словами старшого помічника прокурора області з питань захисту прав дітей Наталії Кузан, проведеними у поточному році органами прокуратури області перевірками, встановлені грубі порушення вимог ст. 25 Закону України „Про охорону дитинства” та постанови Кабінету Міністрів України від 25.08.2005 № 823 (із змінами) „Про затвердження Порядку надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку” щодо своєчасного отримання даною категорією дітей одноразової державної допомоги при досягненні 18 – ти років.
Прокурорські перевірки показали, що посадовими особами служб у справах дітей і відділів освіти райдержадміністрацій та міськвиконкомів не вжито вичерпних заходів, щодо своєчасної виплати грошової допомоги, внаслідок чого 53 дитини не отримали зазначений вид допомоги.
Такі порушення встановлені в містах Мукачево та Ужгород, Виноградівському, Перечинському та Рахівському районах.
На захист прав дітей вказаними прокурорам внесено 5 приписів, за результатами розгляду яких 30 дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування виплачено понад 47 тис. грн. державної допомоги, притягнуто до відповідальності 5 посадових осіб.


Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 516