Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2012

Порушена кримінальна справа щодо нетверезого водія, який вирішив пограти в перегони з працівником ППС

29 березня в чергову частину Тячівського РВ УМВС України в Закарпатській області надійшов рапорт про те, що цього дня в обідній час, під час несення служби по охороні громадського порядку інспектор групи патрульної служби Тячівського РВ УМВС побачив, як водій автомобіля «КІА-Сеrato», на великій швидкості, рухався по вулицям міста Тячів у напрямку села Бедевля, створюючи загрозу життю і здоров’ю громадян.

Сівши в службовий автомобіль марки «ВАЗ-2106», інспектор ГПС поїхав за автомобілем. Порушник проігнорував дорожній знак «СТОП» перед пішохідним переходом, після чого інспектор увімкнув проблисковий маячок та сирену і продовжував переслідування. Навпроти одного з магазинів автомобіль «КІА» зупинився, інспектор ГПС підійшов до водія, показав службове посвідчення, попросив водія пред’явити документи та пояснити причини порушення ПДР. Водій відмовився пред’являти документи, вийшов з автомобіля, образив працівника міліції, відштовхнув його, зірвав погон, а далі сів в автомобіль і знову почав перегони.
Після цього інспектор сів у машину, продовжив переслідування порушника та зателефонував в чергову частину Тячівського РВ УМВС України. Далі автомобіль марки «КІА» несподівано зупинився біля одного з будинків. Врешті-решт водія та пасажира (обидва непрацюючі та перебували в стані алкогольного сп’яніння) вдалося затримати.
За даним фактом, 30 березня прокуратура Тячівського району порушила кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.342 (опір працівникові правоохоронного органу), ч.2 ст.345 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).
На даний час у справі проводяться слідчі дії за результатами яких буде вирішено питання щодо обрання стосовно підозрюваних запобіжного заходу. Хід досудового слідства прокуратурою області взято на контроль.



Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 77776