Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2012

Прокуратура Закарпатської області знайшла порушення законодавства у сфері поводження з відходами

Прокуратура Закарпатської області у квітні-травні цього року провела перевірки додержання вимог законодавства про дозвільні документи та у сфері поводження з відходами. У ході перевірки особливу увагу звернули на стан поводження з відходами, що утворюються внаслідок надання медичних послуг. Як засвідчили перевірки окремими посадовцями допускаються порушення вимог Законів України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» та «Про відходи», - повідомив начальник відділу захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері прокуратури області Іван Костів.

Як засвідчили перевірки окремими посадовцями допускаються порушення вимог Законів України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» та «Про відходи», - повідомив начальник відділу захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері прокуратури області Іван Костів.Службовими особами безпідставно, за відсутності договорів на передачу відходів, видаються дозволи на розміщення відходів суб’єктам господарювання, які надають послуги у сфері охорони здоров`я, енергопостачання та інших сферах життєдіяльності.
Часто недотримані строки передачі державним адміністраторам документів дозвільного характеру. Відсутній комплексний підхід посадових осіб окремих структурних підрозділів обласної СЕС до проведення відповідної експертизи, висновки СЕС – не завжди об’єктивні, не контролюється знезараження, знищення та утилізація відходів закладів охорони здоров’я (голки, бинти, ампутовані частини тіла і т.д.)
Перевірки також показали, що є ряд порушень законодавства України у діяльності місцевих державних адміністрації, ветеринарної медицини та медичних установ у сфері поводження з відходами, що утворюються останніми внаслідок надання відповідних послуг.
При експлуатації сміттєзвалищ грубо порушуються санітарно-гігієнічні та екологічні норми. Зокрема, розміщення відходів здійснюється за відсутності спеціального дозволу та лімітів.
Загалом, внаслідок проведених перевірок органами прокуратури області порушено 2 кримінальні справи, внесено 40 подань, 5 приписів та 5 протестів. За документами реагування порушено питання про притягнення до відповідальності 48 посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування, з яких 24 – у органах державного контролю. Стягнено до бюджету 55 тис. грн. збитків, завданих державі порушеннями у сфері поводження з відходами.


Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 77258