Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2012

Відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів Закарпаття

У прокуратурі області відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів краю на якій обговорено стан додержання в області антикорупційного законодавства.

У нараді взяли участь керівники УСБ України, УМВС України в області, державної податкової служби і Чопської митниці та усі міськрайпрокурори та начальники відділів облапарату прокуратури області.
Розпочинаючи нараду, виконувач обов’язків прокурора області Віталій Мухін зазначив, що упродовж 2012 року органами прокуратури та іншими спеціально уповноваженими органами у сфері запобігання і протидії корупції, вжито низку заходів задля посилення протидії цьому негативному явищу, усунення порушень законів та притягнення до відповідальності винних осіб.
З початку року вже направлено до суду 63 протоколи про вчинення адміністративних корупційних правопорушень. До відповідальності у вигляді штрафів (загальна сума понад 33 тис.грн.) притягнуто 33 особи. Із цих 33 порушників, яких судом притягнуто до відповідальності – 29 вже звільнено із займаних посад.
Цьогоріч до суду вже скеровано 28 кримінальних справ про корупційні злочини, 25 – органами прокуратури і 3 – УСБУ в області.

Проте, недостатньою є робота з виявлення корупційних діянь у сфері державних закупівель, земельних правовідносин, транспорту та охорони здоров'я – наголосив Віталій Мухін.
Потрібно вживати додаткових заходів та прикладати більше зусиль для виявлення фактів хабарництва, передусім у великих та особливо великих розмірах посадовцями, які займають відповідальне становище - резюмував прокурор.
Заходи, розроблені прокуратурою області та учасниками координаційної наради, дозволять активізувати роботу з упередження і виявлення корупційних діянь та подолати наявні у регіоні проблеми у протидії корупційним проявам.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 77106