Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2012

Відбулась координаційної наради керівників правоохоронних органів Закарпатської області

У прокуратурі Закарпатської області проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів краю з питань протидії злочинам, а також адміністративним правопорушенням, пов'язаним з контрабандою та нелегальною міграцією в регіоні.

Заслухавши звіт керівників правоохоронних органів, перший заступник прокурора області Віталій Мухін зазначив, що правоохоронцями області вживалися певні заходи, спрямовані на виявлення правопорушень, розкриття та розслідування злочинів у цій сфері. Разом з тим, результати протидії контрабанді та нелегальній міграції, пов’язаними з ними правопорушеннями, а також рівень взаємодії правоохоронних органів не відповідають вимогам сьогодення.
Так, митними органами області в поточному році зменшилась кількість виявлених та зафіксованих правопорушень митного законодавства, що свідчить про суттєві упущення в організації протидії цьому явищу.
До того ж, при перевезенні залізничним транспортом через митні пости товару та матеріальних цінностей у великих об’ємах, виявлено тільки несуттєві правопорушення на незначні суми. Аналогічна ситуація склалася на митних постах, які здійснюють митне оформлення вантажів суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності.
Прокурор зауважив також, що судами продовжують закриватися адміністративні справи про порушення митних правил за відсутності події та складу правопорушення. Однак, органами митниці не вживаються заходи для виправлення становища
.
Разом з тим, зафіксовано факти, коли саме контрабандним шляхом були переміщені через митний кордон України товарно-матеріальні цінності, які були виявлені митними органами суміжних держав і були пропущені працівниками митниці.
Правоохоронці краю не показали реальні результати боротьби з контрабандою наркотиків. Спецпідрозділами виявляються лише поодинокі факти таких злочинів без ознак організованості.
Тютюнові вироби продовжують переміщуватися через державний кордон поза пунктами пропуску. Злочинці використовують для цього залізничний транспорт, підземні тунелі. А оперативно-розшукова діяльність на цьому напрямку залишається малоефективною – зазначив Віталій Мухін. Аналогічна ситуація і на напрямі боротьби з нелегальною міграцією.
Незважаючи на вжиті заходи, у минулому та поточному роках органами служби безпеки, міліції та прикордонної служби, направлені на припинення цієї злочинної діяльності, така продовжує мати місце і набуває більш організованих форм. Оперативними підрозділами Державної прикордонної служби та УМВС в області групи з ознаками організованості, які є причетними до незаконного переправлення
осіб через кордон, не виявлялись.
Не останню роль у такій ситуації відіграє неузгодженість дій правоохоронців.
За підсумками наради керівниками правоохоронних органів області розроблено ряд спільних узгоджених зах
одів.

Прес-служба пр
окуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 77218