Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2013

За результатами розгляду звернення громадян прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження

У березні поточного року, прокуратурою міста Ужгорода, в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочинів передбачених ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) та ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення).

На початку березня до прокуратури м. Ужгорода звернулись двоє громадян, із заявою на неправомірні та протизаконні дії працівників однієї з кредитних спілок міста. Прокуратурою проведено відповідну перевірку.
Як зазначає, начальник відділу з питань розгляду листів та прийому громадян прокуратури Закарпатської області Валентина Фрицюк: «При перевірці встановлено, що службові особи вказаної установи, (яка є окремою юридичною особою приватного права), упродовж 2011 року, зловживаючи своїми службовими повноваженнями, діючи умисно, внесли завідомо неправдиві відомості до касової книги та видаткових ордерів про отримання громадянами Г. та О. грошових коштів на загальну суму 224 тис. грн., що не відповідало дійсності. Та, в подальшому, здійснили незаконне списання вказаних коштів з їх депозитних рахунків».
«Вказаними діями, – наголосила Валентина Володимирівна, – службовці, спричинили останнім тяжкі наслідки».
Відтак, прокуратурою міста Ужгород внесено відповідні дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань та зареєстроване кримінальне провадження, розслідування якого доручено СВ Ужгородського МВ УМВС України в Закарпатській області.

Довідка:

Ч. 2 статті 364-1 КК України – зловживання повноваженнями, тобто умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших осіб використання всупереч інтересам юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми службовою особою такої юридичної особи своїх повноважень, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, – карається штрафом від десяти тисяч до двадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Ч. 2 ст. 366 КК України – складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів, якщо вони спричинили тяжкі наслідки – карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 559