Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2013

Прокуратура контролює хід досудового розслідування за фактом одержання неправомірної вигоди у 15 000 доларів США сільським головою села Лубні

Вчора, 16 липня  при одержанні неправомірної вигоди сумою 15 000 доларів США було затримано сільського голову села Лубня Великоберезнянського району.

 

Передувало цьому звернення до правоохоронців 42-річного  підприємця, який повідомив, що сільський голова за виділення  йому у власність двох земельних ділянок загальною площею  0,2 га вимагає гроші.

Відтак, неподалік Лубнянської сільської ради, коли бирів отримував від підприємця гроші, а сам при цьому передав останньому два рішення сесії сільської ради про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для будівництва і обслуговування житлового будинку, його було викрито працівниками УДСБЕЗ УМВС України в Закарпатській області.

Під час огляду місця події, проведеного із застосування відеозйомки, вилучено предмет неправомірної вигоди - грошові кошти в розмірі 15 000 доларів США.  До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено выдомості та розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 368 КК України.

Підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Прокуратурою області забезпечено контроль за ходом досудового  розслідування.

 

Довідка:

 

ч.4 ст 368 КК України -прийняття пропозиції, обіцянки або одержання  неправомірної вигоди службовою особою; 
Діяння,  передбачене  частиною  другою  або  третьою цієї статті,  предметом  якого  була  неправомірна  вигода  у  великому 
розмірі  або  вчинене  службовою  особою, яка займає відповідальне становище,  або  за  попередньою змовою групою осіб, або повторно,
або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, - карається  позбавленням  волі  на  строк  від п’яти до десяти
років  з  позбавленням  права  обіймати  певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

 

 

 

 

кількість переглядів: 76893