Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2013

Прокуратура контролює хід розслідування кримінального провадження щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів телеканалу «Інтер»

Розпочато досудове розслідування за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів телеканалу «Інтер» (ч. 1 ст. 171 КК України) - відомості про вказаний факт 21 жовтня слідчим відділом Ужгородського РВ УМВС України в Закарпатській області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Встановлено, що вчора, близько 17 години у с. Сюрте Ужгородського району, кореспондент та телеоператор телеканалу «ІНТЕР»», знімали відеорепортаж «Про життя угорців на Закарпатті». Проте, під час здійснення ними своїх професійних обов`язків - відеозйомки, двоє місцевих мешканців, особа одного з яких вже встановлена, вступили у словесну суперечку із журналістами.  В ході інциденту, чоловіки погрожували кореспондентам фізичною розправою у разі неприпинення зйомки.

Внаслідок неправомірних дій вищевказаних громадян, медійники були вимушені припинити відеозйомку сюжету.

Наразі встановлюються усі, причетні до даного випадку особи та проводяться необхідні слідчі дії, хід яких прокуратура області тримає на контролі, а також здійснює процесуальне керівництво у даному провадженні.

Довідка:

ч.1 ст. 171 КК України -  перешкоджання законній професійній діяльності журналістів - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

 

кількість переглядів: 3425