Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2014

Завдяки представницьким повноваженням прокуратури в суді, бюджет Мукачева поповниться на суму понад 600 тис. грн.

    

     Господарським судом Закарпатської області підтримано позицію прокуратури області та задоволено позовні заяви про стягнення до місцевого бюджету Мукачівської міської ради з двох товариств краю, заборгованість за договорами про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури на загальну суму близько 630 тис. грн.

     Як повідомив заступник прокурора міста Мукачева, Андрій Малинич, «При здійсненні прокурорського нагляду за додержанням та застосуванням законів у інвестиційній сфері, в тому числі, повноти надходження коштів до бюджетів усіх рівнів встановлено, що між виконавчим комітетом Мукачівської міської ради та даними товариствами у 2011 році укладено ряд договорів».
     «Відповідно до них, - продовжив Андрій Малинич,- забудовники, у зв’язку з будівництвом виробничо-промислових приміщень, взяли на себе зобов’язання сплачувати пайову участь (внески) на створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури м. Мукачево, проте умов договору вони не виконали - внески до місцевого бюджету не сплачували». «Це призвело до ненадходження значних сум до місцевого бюджету, що у свою чергу ускладнює фінансування та реалізацію функцій органу місцевого самоврядування, щодо розбудови місцевої інфраструктури.»

     «Відтак, прокуратура звернулась до суду з відповідними позовними заявами, які судом задоволено в повному обсязі,» - підсумував заступник прокурора.


Прес-служба прокуратури Закарпатської області
кількість переглядів: 2830