Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2014

Прокуратура повертає державі через суд 5 га незаконно виділеної міжгірської землі

   

     Прокуратура Міжгірського району звернулась до Господарського суду Закарпатської області з позовом про визнання недійсним рішення Репинської сільської ради та договору оренди земельної ділянки площею майже 5 га.

     Прокурорська перевірка в Репинській сільській раді, показала, що у лютому 2005 року, дана сільська рада своїм рішенням надала приватному підприємству в оренду з правом викупу строком на 20 років, земельну ділянку площею майже 5 га і вартістю 1 млн. 500 тис. гривень.
     «Однак, це рішення незаконне і підлягає скасуванню – пояснив прокурор Міжгірського району Сергій Зовдун, - адже вказана земельна ділянка знаходиться за межами населеного пункту села Репинне».
     До того ж, сільрада вийшла за межі наданих законом повноважень, так як розпорядження земельними ділянками за межами населеного пункту для ведення комерційної діяльності входить до повноважень Закарпатської ОДА.
     Окрім цього, не дотримано і ст. 20 Земельного кодексу України щодо порядку зміни цільового призначення із земель сільськогосподарського призначення на землі комерційної діяльності.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
кількість переглядів: 2359