Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2014

Прокуратура захистила інтереси територіальної громади Ужгорода, повернувши місту ділянку на проспекті Свободи, на якій зводилась незаконна забудова

 

Апеляційним судом Закарпатської області задоволено апеляційну скаргу прокурора м. Ужгорода, подану на захист інтересів територіальної громади м. Ужгорода в особі Ужгородської міської ради, скасувавши право власності  на самочинно збудоване нерухоме майно на проспекті Свободи.

 

До Апеляційного суду прокуратура міста Ужгорода звернулася  за захистом інтересів держави, територіальної громади міста Ужгорода, у зв'язку з тим, що рішенням Ужгородського міськрайонного суду земельну ділянку жінці передано у власність незаконно. Адже  раніше Ужгородська міська рада надала їй, з порушенням законодавства, дозвіл на укладення короткострокового договору сервітутного користування цією земельною ділянкою для встановлення тимчасової споруди.

Проте, прокуратурою в суді доведено, що службові особи виконавчого комітету Ужгородської міської ради неправомірно погодились із самовільним будівництвом і таким чином територіальна громада була протиправно позбавлена права володіння і розпорядження земельною ділянкою на якій вчинено самовільне будівництво.

До того ж, жінці було дозволено, (хоч і незаконно) користуватися ділянкою 0,003 га, а вона фактично зайняла площу 0,0066 га, адже самочинно збудований на земельній ділянці комунальної власності об`єкт має площу 66 м. кв.

Відтак, вже Апеляційний суд Закарпатської області, задоволивши скаргу прокуратури , скасував незаконну передачу вказаної ділянки громадянці у власність. Таким чином, завдяки принциповій позиції прокуратури, вдалося запобігти протиправному узаконенню права власності на об’єкт самочинного будівництва на землях громади міста.

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

 

кількість переглядів: 2110