Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2014

За фактом незаконного видобутку гравію на Тячівщині прокуратурою розпочато кримінальні провадження

 

 

Прокуратурою Тячівського району розпочато три кримінальні провадження за фактами незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення (ч. 2 ст. 240 КК України).

На даний час у кримінальних провадженнях проводяться необхідні слідчі дії, одній особі вже повідомлено про підозру, готується оголошення про підозри й іншим винним особам.  

Як повідомили в прокуратурі Тячівського району, передувало прокурорській перевірці з цього приводу повідомлення у ЗМІ, у якому йшлося про незаконний забір піщано-гравійної суміші з русла річки Тересва Тячівського району.

Відтак, перевіркою було встановлено, що в порушення вимог Кодексу України «Про надра» та  Водного кодексу України, без отримання дозвільних документів на території смт. Дубове, сіл Терново та Підплеша Тячівського району, місцеві мешканці займались незаконним видобутком піщано-гравійної сировини за допомогою вантажної в руслі р. Тересва.          

Довідка:

ч. 2 ст. 240 КК України - порушення правил охорони або використання надр,  якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля, а також незаконне видобування корисних  копалин    загальнодержавного значення -  караються штрафом від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2748