Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2014

За виявленим фактом незаконного забору гравію, прокуратурою розпочато досудове розслідування

                      

 Як повідомив прокурор Свалявського району Віталій Свистак, 2 червня, прокуратурою, в ході проведення перевірки щодо дотримання вимог Водного кодексу України та Кодексу законів про надра, виявлено 2 вантажні автомобілі та навантажувач в руслі річки Латориця, які проводили забір гравію, без будь-яких дозвільних документів.

Як наразі встановлено, навантажувач та вантажний автомобіль належать одному з комунальних підприємств Свалявщини.

 За результатом проведеної перевірки, прокуратурою Свалявського району зареєстровано кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією ч. 2 ст. 240 КК України (порушення правил охорони або використання надр). Досудове розслідування доручено проводити Свалявському РВ УМВС в Закарпатській області.

 

Довідка:

ч. 2 ст. 240 КК України - порушення встановлених правил використання надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля, а також незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення - караються штрафом від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2818