Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.06.2014

До 3 років позбавлення волі засуджено іршавчанина за незаконне поводження з боєприпасами

         

Іршавським районним судом, підтримано позицію прокуратури відносно обвинувачення громадянина А. у вчиненні ним злочину передбаченого ч.1 ст. 263 КК України - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

 

Як повідомив прокурор Іршавського району Юрій Романець, в ході досудового розслідування було встановлено, що А. під час збирання грибів знайшов гранату, яку в подальшому приніс додому і зберігав її в приймальній кімнаті по місцю проживання. Згідно висновку експерта знайдений предмет є ручною наступальною гранатою РОГ-43, часів Другої світової війни, відноситься до категорії боєприпасів, придатних для здійснення вибуху, споряджена бризантною вибуховою речовиною – тротилом, виготовлена промисловим способом.

 

Відтак, вироком Іршавського районного суду, гр. А. визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України та призначено йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі. На підставі ст.75 КК України звільнено засудженого від відбування покарання з іспитовим строком в 1 рік.

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

кількість переглядів: 539