Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2014

Перебуваючи під домашнім арештом, закарпатець вчинив вбивство – прокуратура розпочала розслідування щодо працівників міліції, в рамках якого буде надано оцінку і діям працівників суду

                      

Прокуратура розпочала кримінальне провадження  стосовно працівників Хустського РВ УМВС, які неналежно організували контроль за додержанням запобіжного заходу – домашнього арешту закарпатцю, який в цей період вчинив вбивство.

Йдеться про умисне вбивство дяка на Хустщині, яке сталося 10 червня і скоїв його, перебуваючи під домашнім арештом, підозрюваний, який вже був судимий за вбивство.

Відтак, прокуратура  розпочала розслідування за ч.1 ст. 367 КК України - службова недбалість, в ході якого буде надано оцінку діям працівників міліції, які не проконтролювали виконання запобіжного заходу – підозрюваний не мав права залишати своє помешкання, а також діям працівників суду.

Адже, прокуратура, враховуючи попередню судимість чоловіка за вбивство, наполягала в суді на обранні запобіжного заходу – тримання під вартою. Проте, суд не врахував вказаний факт, а зважав лише на доводи адвоката, котрий характеризував підсудного, як хорошого сім`янина на утриманні якого знаходяться двоє дітей і вагітна дружина, а також врахував і те, що підсудного просили взяти на поруки окремі депутати місцевих рад.

 

Довідка:

 ч.1 ст. 367 КК України - Службова недбалість,  тобто  невиконання  або  неналежне виконання  службовою  особою  своїх  службових  обов'язків   через несумлінне   ставлення   до   них, що   завдало  істотної  шкоди охоронюваним  законом  правам,  свободам  та   інтересам   окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб, - карається штрафом  від   двохсот   п'ятдесяти   до   п'ятисот неоподатковуваних   мінімумів   доходів  громадян  або  виправними роботами на строк до двох років,  або обмеженням волі на строк  до трьох  років,  з  позбавленням  права  обіймати  певні  посади  чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2744