Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2014

Прокуратура розпочала розслідування за фактом незаконного видобутку корисних копалин на Ужгородщині

                    

Понад 45 м.куб. каменю базальтоандезиту, складованого та вже підготованого до завантаження, виявили прокурори поруч з польовою дорогою с. Оріховиця. Документів щодо походження та добування вказаного каменю ніким не надано – відповідно його видобуток є незаконним.

 

Як повідомив Закарпатський міжрайонний прокурор з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері Максим Киричук: «Нами було проведено перевірку дотримання вимог законодавства  про охорону надр у Оноківській сільській раді Ужгородського району. Саме в її ході і було виявлено при дорозі готовий до вивезення камень базальтоандезиту. Вказаний камінь до того ж, відноситься до корисних копалин загальнодержавного значення. Відповідно нами розпочате кримінальне провадження за фактом незаконного видобування корисних копалин    загальнодержавного значення (ч.2 ст.240 КК України)».

 

 

 

Довідка:

 

 

 

ч.2 ст.240 КК України- Порушення встановлених правил використання надр,  якщо  це створило небезпеку для життя,  здоров'я людей чи довкілля, а також незаконне видобування    корисних    копалин    загальнодержавного значення - караються штрафом      від     чотирьохсот     до     семисот
неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або  обмеженням  волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

 

 

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 853