Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2014

Підприємство на Ужгородщині незаконного використовувало майже 900 га землі - прокуратура через суд зобов’язала привести документи у відповідність до законодавства

               

Сьогодні, 25 червня,  Закарпатський окружний адміністративний суд, задовільнив позовну заяву прокуратури, та зобов’язав підприємство на Ужгородщині привести документи, щодо використання майже 900 га землі у відповідність до вимог діючого законодавства.

За результатами вивчення інформації Держсільгоспінспекції в Закарпатській області та проведення Ужгородською міжрайонною прокуратурою перевірки встановлено, що посадовці товариства, всупереч вимог ч. 4 ст. 22, ст. 125, ст. 126 Земельного кодексу України, ч. 5 ст. 6 Закону України «Про оренду землі», використовують земельні ділянки на території Баранинської, Часлівецької та Коритнянської сільських рад Ужгородського району загальною площею 891,3313 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, а саме за відсутності зареєстрованих договорів оренди земельних ділянок та проекту землеустрою, що забезпечує еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь.

Як повідомив Ужгородський міжрайонний прокурор Олександр Андришин, на усунення вказаних порушень посадовими особами Держсільгоспінспекції в Закарпатській області вказаному товариству скеровувались приписи з вимогами щодо зобов’язання усунути порушення вимог земельного законодавства у зв’язку із використанням земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею майже 900 га, однак, посадовці порушення не усунули.

Відтак, Ужгородська міжрайонна прокуратура, звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою, про зобов’язання товариства, при використанні даних земель виконати приписи Державної інспекції сільського господарства у Закарпатській області, шляхом реєстрації договорів оренди укладених із громадянами та укладання договору на розроблення проекту землеустрою, що забезпечує еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь і передбачає заходи з охорони земель.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 417